Alles over fietsen

In Nederland is vrijwel iedereen in het bezit van een fiets. We maken hier dagelijks ook een heleboel gebruik van. We gaan ermee naar school, het station of je werk. Hiervoor moet je natuurlijk in het bezit zijn van een goede fiets. Er zijn een heleboel verschillende fietsen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel eentje tussen zit die voldoet aan jouw specifieke eisen en die past bij jouw lichaamsbouw. Moet je elke dag veel fietsen? Overweeg dan een fiets met goede versnellingen. Gebruik je de fiets voor boodschappen? Schaf in dat geval ook een mandje of fietstassen aan.

Dames- en herenfietsen

Tegenwoordig zijn en dames- en herenfietsen verkrijgbaar in alle kleuren, soorten, maten en voor ieders budget. Dames- en herenfietsen verschillen van elkaar op een aantal vlakken anders dan de vorm. Iedereen kent natuurlijk wel de kenmerkende stang van de herenfiets, welke zich niet bevindt op een typische damesfiets. In de loop der tijd zijn fietsen steeds meer aangepast aan de vrouw, omdat ze oorspronkelijk alleen gemaakt werden voor mannen. Het stuur is bijvoorbeeld veelal wat smaller bij een damesfiets, omdat de schouderbreedte van vrouwen kleiner is dan dat van mannen. Daarnaast zitten de handremmen ook dichter bij het stuur. Je kunt nu bijvoorbeeld mamafietsen kopen of moederfietsen.

De beste kwaliteit

Als je een nieuwe fiets wilt gaan aanschaffen, wil je verzekerd zijn van de allerbeste kwaliteit. Je zal je nieuwe fiets waarschijnlijk veel gebruiken om naar school of werk te gaan. Voor een goede verkeersveiligheid is het belangrijk dat je nieuwe fiets van een goede kwaliteit is. Maar wanneer is de fiets van goede kwaliteit? Een goede fiets zit ten eerste stevig in elkaar. Alle onderdelen zijn goed bevestigd en zullen bij intensief gebruik niet snel uit elkaar vallen of beschadigen. Daarnaast zijn ook de lampen goed werkzaam en heeft de fiets een sterk paar banden.

Een nieuw fiets aanschaffen: waarop letten?

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van de fiets. Is het een goede fiets waar je jarenlang intensief gebruik van kunt maken? Verder is het ook belangrijk dat je een model kiest dat bij jou past. Ben je wat kleiner? Kies dan niet voor een te grote fiets. Het is belangrijk dat je goed op de fiets past en daarom moet je een fiets kiezen die perfect aansluit bij jouw lengte.

Accessoires

Voor je fiets zijn er ook een heleboel handige accessoires te bedenken. Deze kan je vaak halen bij de fietsenmaker of in een winkel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietstassen, om je tas of boodschappen in te vervoeren. Verder zijn er ook dingen als nieuwe bellen, mandjes en  snelbinders verkrijgbaar. Dit zijn allemaal accessoires die goed bij de fiets passen en het vervoeren van extra spullen een stuk gemakkelijker maakt. Gebruik je de fiets om elke dag naar school te gaan? Dan kan het verstandig zijn om een mandje, snelbinders of fietstassen aan te schaffen, zodat je je zware boekentas tijdens de rit niet op je rug hoeft te dragen.