De voordelen van een dubbele fietstas

Fietsen is erg populair in Nederland. Er wordt zowel gefietst om fit te blijven en bijvoorbeeld de conditie hoog te houden en op deze manier calorieën te verbranden, als om jezelf te vervoeren. Als vervoersmiddel is de fiets iets dat veel wordt gebruikt. Regelmatig gaan mensen dan ook met de fiets bijvoorbeeld boodschappen doen in plaats van met de auto. Dit is ten eerste een stuk gezonder, maar bijvoorbeeld ook beter voor het milieu en een stuk goedkoper. Een ding dat wel voor velen soms lastig is, is het meedragen van de spullen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een dubbele fietstas. Een dubbele fietstas brengt diverse voordelen met zich mee.

Genoeg opslagruimte

Om te beginnen heb je veel plek voor bijvoorbeeld boodschappen en andere spullen die je met je mee wilt vervoeren op de fiets wanneer je gebruik maakt van een dubbele fietstas. Met een normale fietstas heb je vaak al ruimte voor een volle boodschappentas, maar met een dubbele fietstas kun je in de meeste gevallen zeker op zijn minst 2 volle boodschappentassen met je meedragen. Ook als je geen gebruik maakt van tassen kan er los behoorlijk veel in een dubbele fietstas.

Balans en evenwicht

Wanneer je gebruik maakt van een dubbele fietstas en niet een fietstas die je slechts aan 1 zijde plaatst, is er ook nog eens sprake van een goede evenwicht. Zo vul je niet een fietstas met allemaal zware spullen aan 1 kant, maar heb je 2 kanten. Je kunt de spullen dan verdelen over het deel van de dubbele fietstas dat links valt en het deel dat aan de rechterkant valt. Dit fietst dan ook een stuk prettiger doordat de zware spullen de fiets niet een bepaalde kant op trekken.

Makkelijk te gebruiken

Een dubbele fietstas is ook erg makkelijk te gebruiken. De ene variant open en sluit je op een iets andere wijze dan de ander, maar al met al is een dubbele fietstas nooit echt lastig. Je kunt ze fijn en comfortabel vullen hoe je zelf wilt en de sluiting werkt over het algemeen vaak met klittenband. Zo zitten je spullen er veilig en netjes in en kun je ze er ook zeer eenvoudig weer uit halen. Ook het bevestigen van de fietstas zelf op de fiets en het losmaken van deze is niet lastig. Dit gaat in de meeste gevallen op je bagagedrager die zich achterop de fiets bevindt.

 

Bron: clarijs-fietstassen.nl