Birkenstocks op vakantie

Travel Fashion Girl voerde onlangs een enquête uit waarin vrouwen werden gevraagd welke schoenen het meest geschikt zijn voor verschillende activiteiten, zoals tijdens strandvakanties, op wandelvakanties, in warm weer en bij regen. Bekijk de volledige resultaten hier (in het Engels).

Hoewel Birkenstocks door de jaren heen in en uit de mode zijn geweest, is het duidelijk dat het nog steeds populaire sandalen zijn. Birkenstocks werden namelijk veel genoemd in de resultaten van onze enquête.

Waarom zijn Birkenstocks zo populair?

Comfort

Eén van de redenen waarom Birkenstocks zo populair zijn is het feit dat ze ongelooflijk comfortabel zitten.

Deze sandalen zijn vooral favoriet bij vrouwelijke reizigers die zeggen dat de sandalen geen inwerkperiode nodig hebben. Je kunt ze direct uit de doos dragen zonder last te krijgen van de pijn, die je normaal gesproken krijgt van het langdurig dragen van nieuwe schoenen.

Het voetbed van kurk zorgt voor een zacht gevoel, terwijl je tegelijkertijd voldoende steun krijgt. Hierdoor zitten de sandalen altijd comfortabel, zowel tijdens het verkennen van steden als op het platteland.

Nadat je ze een tijdje hebt gedragen, wordt het voetbed een beetje zacht en vormt het zich naar je voet.

Andere voordelen van Birkenstocks:

 • Vereisen geen inloopperiode
 • Zowel ondersteunend als comfortabel
 • Verstelbare bandjes
 • Stevig en comfortabel
 • Fantastisch om in te wandelen
 • Zacht voetbed
 • Grote stabiliteit
 • Geweldig voor lopen op kasseien

Stijl

Birkenstocks zijn populair onder vrouwelijke reizigers omdat ze niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol zijn. Deze schoenen worden veel gedragen door vrouwen die modieuze Europese steden verkennen. Ze zijn schattig en ingetogen, waardoor je ze kunt dragen met verschillende outfits.

Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je je favoriete paar kunt kiezen op basis van je vakantie garderobe.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid is één van de grootste voordelen van Birkenstocks. Ze zijn geliefd bij vrouwen tijdens verschillende vakanties. Van stedentrips tot strandvakanties. Birkenstocks zijn perfect om in te ontspannen tijdens een zonvakantie, maar ook om urenlang op rond te wandelen in grote steden.

Hoewel ze niet als wandelschoenen worden aanbevolen, zijn ze toch populair op geplaveide straten en oneffen terrein. Birkenstocks zijn comfortabel en mooi. Dit betekent dat vrouwelijke reizigers ze kunnen dragen tijdens lange wandelingen en er op hetzelfde moment goed uit kunnen zien.

Je kunt Birkenstocks prima combineren met een avondjurk maar ook met een casual outfit voor overdag. Deze sandalen zijn dus geschikt voor al je avonturen overdag, maar ook voor al je avond activiteiten.

 1. Geweldig voor wandelen over heuvels en kasseien
 2. Zeer geschikt voor warme klimaten
 3. Perfect voor op het strand en in de stad

Birkenstocks zijn dus populair bij vrouwelijke reizigers omdat ze comfortabel, stijlvol en veelzijdig zijn. Ze zorgen er voor dat je voeten zich geweldig voelen, waar je ook bent en wat je ook doet!

Nieuwe stijl

Birkenstock heeft onlangs een nieuwe lijn gelanceerd met een plastic voetbed in plaats van het traditionele voetbed van kurk. Deze Birkenstocks kosten slechts een fractie van de prijs en zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor op het strand.

Deze Birkenstocks hebben als voordeel dat ze met een prijs van rond de € 50 zeer voordelig zijn. Bovendien is het geen enkel probleem als ze nat worden en zijn ze snel weer droog.