Een nieuwe fiets? Ga voor een driewieler!

Je wilt je plezier in het fietsen niet opgeven, maar het is niet verantwoord om nog langer plaats te nemen in het zadel van een tweewieler. Dan kan een driewieler een ideale oplossing. Een driewieler is een speciale fiets met een extra wiel. Dit zorgt voor meer stabiliteit, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het behouden van je evenwicht. Je kan hiermee eenvoudig bochten maken zonder om te vallen. De driewieler biedt daarom een mooie uitkomst voor mensen die graag actief willen blijven door te fietsen, maar door omstandigheden niet meer op een reguliere fiets kunnen plaatsnemen.

Wat is een driewieler?

Een driewieler is een speciale fiets, omdat het in plaats van de gebruikelijke twee, drie wielen bezit. Deze drie wielen zorgen voor meer stevigheid en stabiliteit tijdens het fietsen. Veelal zit je ook een stuk hoger in het zadel, waardoor je een goed overzicht hebt van de omgeving om je heen. Er zijn verschillende modellen van volwassen driewielers beschikbaar. De bekendste is de driewieler met twee achterwielen, maar er zijn ook fietsen die de twee wielen voorop hebben zitten.

Speciale driewielers voor volwassenen

Het is een vooroordeel dat driewielers er enkel zijn om kleine kinderen mee te leren fietsen. Er zijn verschillende driewielers die geschikt zijn voor volwassenen om te gebruiken. Om verschillende redenen kan je baat hebben bij een driewieler. Het kan een goede uitkomst bieden als je het fietsen niet in zijn geheel wilt opgeven, maar opzoek bent naar een veilige manier om deel te nemen aan het verkeer. Misschien kan je door ouderdom niet meer veilig plaatsnemen op een normale fiets. Met een driewieler zit je steviger in het zadel waardoor de kans op vallen minimaal is. Je kan je dus volledig focussen op het verkeer.

Zit stevig in het zadel

Op een driewieler zit je een stuk steviger en stabieler in het zadel. Het is namelijk niet mogelijk om om te vallen met deze fiets. Hier hoef je je daarom ook niet druk over te maken. Daarnaast zijn er ook driewielers beschikbaar die een extra stevig zadel hebben, met bijvoorbeeld een rugleuning, waardoor je nog steviger op de fiets zit. Met een driewieler is het dus niet mogelijk om te vallen. Je kan de bochten eenvoudig nemen op deze fiets.

Veilig in het verkeer

Als je je constant zorgen moet maken of je wel je evenwicht kunt behouden en je niet van je fiets valt, dan kan je je niet optimaal focussen op het verkeer. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en dat wil je voorkomen. Veiligheid in het verkeer staat natuurlijk op één al je deelnemer bent in het verkeer. Wil je wel blijven graag blijven fietsen op een verantwoorde manier? Dan kan je ervoor kiezen om een driewieler aan te schaffen. Met een driewieler heb je de controle over je fiets en hoef je je geen zorgen te maken of je zal gaan vallen. Immers heb je meer stabiliteit door het extra.

Kijk voor inspiratie eens op Fietshemel.nl