Welk type werkschoen is voor mij geschikt?

1 van de belangrijkste afwegingen die een drager van een werkschoen zich kan afvragen, is of een werkschoen voldoende bescherming biedt voor de werkzaamheden die hij/zij dagelijks uitvoert. Het bieden van bescherming is nou eenmaal de belangrijkste functie van een veiligheidsschoen. Bijvoorbeeld tegen scherpe en/of vallende objecten.

Ten tweede letten veel dragers op duurzaamheid en comfort. Door het grote aanbod aan werkschoenen is het vaak lastig om in te schatten, wat een comfortabel werkschoen is. Het is in dat geval aan te raden om naar een specialist te gaan en de schoenen even te passen. Een specialist heeft waarschijnlijk veel ervaring en kan een doelgericht advies geven. Een goed passende werkschoen voorkomt vaak pijntjes en kwaaltjes, zoals hielspoor. Aan de andere kant kan iemand met hielspoor met de juiste werkschoenen de klachten sterk verminderen. Vaak wordt er in dat geval gekozen voor een werkschoen met een op maat gemaakt inlegzool, die voor extra demping zorgt.

1 van de grootste doelgroepen voor robuuste werkschoenen die wel tegen een stootje kunnen, zijn dragers die in de bouw werken. Bijvoorbeeld schilders, stukadoors, timmermannen, slopers, stratenmakers, elektriciens en loodgieters. Deze doelgroep is in 90% van de gevallen op zoek naar een veiligheidsschoen die voldoet aan de S3 veiligheidsnormering. S3 houdt onder andere in dat de schoen een beschermende neuskap heeft en een antiperforatie tussenzool. Sommige modellen beschikken ook over aan antislip loopzool, zodat de drager niet snel uitglijdt. Bent u opzoek naar dit soort werkschoenen? Dan bestaat er een goede kans dat Lowa werkschoenen perfect bij uw wensen passen. Lowa werkschoenen richten zicht met een iets hogere prijs dan gemiddeld op een doelgroep die graag iets meer betaalt voor een betere kwaliteit.

Het assortiment van Lowa is met ongeveer 20 modellen niet erg uitgebreid. Tegenwoordig zijn er zelfs geen dames modellen meer. Mede daarom heeft de producent ook een alternatief merk in het assortiment: Elten. Elten werkschoenen zijn er in verschillende breedtematen en alle prijsklassen. Met een gemiddeld prijsniveau richt het merk zich op de “normale drager” voor verschillende branches zoals de bouw, logistiek en vakmanschap. Het merk heeft veel ervaring en het totale aanbod bestaat uit ongeveer 400 modellen voor zowel heren als dames. Als u specifieke vragen heeft dan is het sterk aan te raden om een specialist te raadplegen.