Hoe je je bagage tijdens het backpacken zo licht mogelijk houdt

Als je op backpackvakantie gaat, zal je natuurlijk flink wat kilometers met je zware rugzak op je rug afleggen. Je zit dan vast niet te wachten op een rugzak die ruim 20 kilo weegt, want hoe lichter, hoe beter. Daarom lees je in dit blog een aantal tips over hoe je je complete uitrusting mee kan nemen, zonder dat ie voor te veel schouderpijn zorgt. 

Filter je water

Water: niemand kan lang zonder. Mensen kunnen langer zonder eten dan zonder water. Maar het is een feit dat water zwaar weegt op je rug, 1 liter weegt maar liefst 1 kilo! Neem daarom als het even kan geen flessen water mee in je rugzak, maar een waterfilter. Hiermee kan je water uit een beekje filteren. Zo’n filter weegt veel minder zwaar dan een fles van 2 kilo. 

Bivi tent

Een Defcon 5 bivi tent is ideaal wanneer je graag droog wil slapen, maar je backpack toch lichtgewicht wil houden. Het is een eenpersoons tent, maar desalniettemin bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Dit komt omdat de producent van de bivi tent, Defcon 5, hoogwaardige producten maakt voor een schappelijke prijs. Ze worden zelfs gebruikt door het leger!

Meerdere doeleinden

Ten slotte is het goed om creatief na te denken: kan ik één ding voor meerdere zaken gebruiken? Dat scheelt weer gewicht in je tas! Als je Nordic walking stokken hebt, kan je hier in combinatie met een handdoek een tent van maken. Daarnaast kan je een bandana klein vouwen als zweetband, maar wanneer het kouder wordt, kan je hem gebruiken om je hoofd en oren warm te houden. In tijden van nood kan je hem zelfs als zakdoek gebruiken, maar vergeet hem dan natuurlijk niet even te wassen voordat je ‘m weer op je hoofd gaat dragen!