Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Ardennen: de beste wandel- en fietsroutes

De Ardennen, bekend om zijn weelderige bossen, kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes, is een paradijs voor outdoor liefhebbers. Of je nu een ervaren wandelaar of een enthousiaste fietser bent, de Ardennen biedt een scala aan prachtige routes om te verkennen. Hier zijn enkele van de beste wandel- en fietsroutes nabij camping Polleur die je niet mag missen tijdens je avontuur in dit adembenemende gebied:

Wandelroutes

1. Ninglinspo route

De Ninglinspo Route is een van de meest spectaculaire wandelroutes in de Ardennen. Deze route voert je langs de kabbelende Ninglinspo-rivier, door dichte bossen en langs indrukwekkende rotsformaties. Het is een relatief korte wandeling, maar de natuurlijke schoonheid zal je zeker betoveren.

2. Hoge venen route

Voor de meer ervaren wandelaars is de Hoge Venen Route een must. Deze route neemt je mee door het prachtige landschap van de Hoge Venen, een uitgestrekt veengebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Onderweg kom je langs schilderachtige valleien, uitgestrekte heidevelden en adembenemende uitzichtpunten.

3. Ourthevallei route

De Ourthevallei Route is ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen wandeling met prachtige uitzichten. Deze route volgt de kronkelende loop van de rivier de Ourthe en biedt een mix van groene bossen, schilderachtige dorpjes en idyllische picknickplekken.

Fietsroutes

1. Ravel Lijn 5

Ravel Lijn 5 is een populaire fietsroute die je meeneemt door het hart van de Ardennen. Deze voormalige spoorlijn is omgebouwd tot een vlak fietspad dat perfect is voor gezinnen en recreatieve fietsers. Onderweg passeer je charmante stadjes, groene valleien en historische bezienswaardigheden.

2. Vennbahn route

Voor de avontuurlijke fietsers is de Vennbahn Route een echte aanrader. Deze langeafstandsroute volgt het traject van een oude spoorlijn en voert je door een gevarieerd landschap van bossen, heuvels en schilderachtige dorpjes. Met zijn gevarieerde terrein en prachtige uitzichten is deze route een ware traktatie voor fietsliefhebbers.

3. Lessevallei route

De Lessevallei Route is ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen fietstocht langs schilderachtige waterwegen en groene landschappen. Deze route volgt de loop van de rivier de Lesse en biedt onderweg tal van mogelijkheden voor een verfrissende duik of een ontspannen picknick aan de oever.