Kamperen en toch online verbonden zijn met het internet

Kamperen kent veel vormen en varianten. De een in een tent helemaal afgezonderd van de maatschappij en eventjes helemaal offline. De ander wel in een tent maar toch verbonden, en andere zien kamperen weer vanuit hun riante camper of caravan stoel tegemoet. Zoals je ziet kent kamperen veel definities.

Wat elke variant van kamperen wel gemeen heeft is dat het je weg van huis nemen. Je bent de deur uit, even lekker op vakantie en hebt geen toegang meer tot alle gemakken die je thuis hebt. Een van de gemakken van thuis zijn is het altijd online kunnen zijn. Je hebt daarvoor een sterke internetverbinding en je wifi netwerk zodat alle apparaten draadloos verbinding kunnen maken met het internet.

Dit is iets wat op vakantie en tijdens het kamperen niet vanzelfsprekend is maar waar veel mensen wel behoefte aan hebben. Daarom kijken we in dit blog naar de mogelijkheden om toch online te kunnen zijn tijdens het kamperen en welke kampeerbenodigdheden hiervoor nodig zijn.

Wat heb je nodig om online te kunnen zijn tijdens een kampeer vakantie?

Om tijdens het kamperen online te kunnen zijn heb je een aantal apparaten en dingen nodig die daarvoor zorgen. Hieronder even kort opgesomd om daarna meer uitleg te geven over elk apparaat.

  • Telefoon / laptop / tablet
  • Mifi router met data abonnement
  • Powerbank

Telefoon, laptop of tablet.

Om online te kunnen zijn en of dat nu via WhatsApp is om met je vrienden te kunnen blijven appen of leuke vakantiefoto’s te delen met je familie. Of om muziek te luisteren via SPotify of films streamen via Netflix. Om online te zijn voor deze services heb je minimaal een telefoon, laptop of tablet nodig.

Mifi router met sim only abonnement.

Vervolgens moet je telefoon, laptop of tablet wel een verbinding kunnen maken met het internet. Er vanuit gaande dat er tijdens je vakantie altijd meer mensen zijn die online willen zijn of meerdere apparaten die waarmee je online wilt zijn. Heb je ook een mifi router nodig.

Dit is een draadloze en draagbare in zakformaat wifi router die je met het internet verbindt door middel van een simkaart met daarop een databundel. Dit kan een sim only abonnement zijn maar er zijn steeds vaker al data only abonnementen met een sim kaart beschikbaar. Deze zijn ideaal voor een mifi router. Zo kan de mifi router verbinding maken en een wifi netwerk opzetten waarmee je apparaten en meerdere mensen verbinding kunnen maken.

Op deze website kun je naast de beste mifi routers vergelijken ook allerlei andere handige informatie vinden voor tijdens het kamperen. Zoals de beste powerbanks, sim only abonnementen voor in je mifi router of auto. Hoe dit werkt en andere tips om online te zijn wanneer je op vakantie of onderweg bent.

Een powerbank.

Dit laatste apparaat is niet altijd noodzakelijk maar wel erg handig. Dit is vooral afhankelijk hoe je kampeert en of je wel of niet vaak genoeg toegang hebt tot een stroom voorziening. Je kunt je voorstellen dat wanneer je echt outdoor in een tent slaapt wat wellicht meer wegheeft van survival kamperen dan relaxed kamperen je wel een powerbank nodig zult hebben om altijd online te kunnen zijn. 

Maar ook tijdens een relaxte kampeervakantie kan een powerbank uitkomst bieden. Vooral omdat stopcontacten vaak niet zo veel aanwezig zijn als je thuis gewend bent en het zomaar kan zijn dat ze bezet zijn. In dat geval kan een powerbank je helpen. Ook wanneer je een dagje op pad hebt gepland zoals een bergwandeling van een paar kilometer kan het geen kwaad om een powerbank mee te nemen om toch je apparaten zoals je mifi router en telefoon van stroom te voorzien wanneer nodig.

Al deze apparaten hebben gemeen dat ze van zakformaat zijn en ideaal voor op vakantie en tijdens het kamperen en daarmee echte must haves. Of je nu naar de Belgische Ardennen gaat of verder weg. Online zijn is vandaag de dag niet alleen leuk, maar ook erg praktisch. Doe daarom je voordeel op met onze tips.