benodigdheden voor een kampeervakantie

Ben je van plan om weer naar de camping te gaan in de komende vakantie? Dat is natuurlijk heerlijk. Echter is het inpakken voor een dergelijke vakantie heel wat anders dan het inpakken voor bijvoorbeeld een vakantie in een all inclusive hotel. Er zijn veel meer spullen nodig aangezien alles zelf gedaan moet worden. Welke spullen worden over het algemeen vergeten of kunnen onverwacht handig zijn? Wij zullen een aantal belangrijke zaken toelichten.

Zware spullen

Het kan op de camping natuurlijk voorkomen dat er zware spullen getild moeten worden. Wanneer je een opvouwbare steekwagenmeeneemt kan je dit een stuk eenvoudiger doen en dit is handig bij bijvoorbeeld een grotere gasfles. Het is handig dat deze opvouwbaar is, want zo neemt het tijdens de reis niet onnodig veel ruimte in beslag.

Verplichtingen per land

Wanneer je met de auto op vakantie gaat moet je rekening houden met de bestemming en de landen die je onderweg zal passeren. Zo is het in veel Europese landen verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos mee te hebben. Daarnaast is het in Frankrijk bijvoorbeeld verplicht om een ongeopende alcoholtest mee te nemen. Inventariseer dit vooraf dus goed, zodat je goed bepakt en zonder problemen de weg op kan.

Kwaliteit van het vervoer

Je eigen auto zal je hoogstwaarschijnlijk op de plaats van bestemming brengen en het is goed om deze nog even een kleine beurt te geven voordat je vertrekt. Het is natuurlijk een nachtmerrie om ergens in Duitsland langs de snelweg te staan met autopech. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet, want het kan in vakantieperioden nogal druk zijn bij de autogarages, omdat meerdere personen de auto nog even laten controleren. Wanneer er iets is met de auto doe je er goed aan om dit meteen aan te pakken en niet te denken dat het later wel komt.