Camper vakantie bestemming in de spotlights: Belgische Ardennen

Vrijwel iedere Nederlander is wel eens op vakantie geweest in de Ardennen. En indien je er nog niet geweest bent, waar wacht je nog op? De Ardennen hebben vele voordelen, dichtbij huis, voordelig, prachtige natuur, en je zult je er geen moment vervelen. Logisch dat dit ook voor camper liefhebbers een top bestemming is. We zullen je in dit artikel dus niet gaan overtuigen dat je de Ardennen dient te bezoeken. Dit weet je al. We zullen nader toelichten wat er allemaal mogelijk is in de Ardennen, zodat je (nog) meer uit je vakantie in dit Belgische natuurparadijs kunt halen.

Survival

De primaire trekpleister van de Belgische Ardennen is survival. Dit is een activiteit die eigenlijk uit vele bezigheden bestaat. Het combineert in sommige gevallen hiking, raften, klimmen, abseilen. Van alles wat dus. Een survival toch is daarmee echt episch te noemen. Zeker iets dat je de maanden na je vakantie blijft heugen. Toegegeven een survival tocht is soms ook een beetje afzien. Maar het is het dubbel en dwars waard. Wij geloven in het credo ontspanning door inspanning. Een biertje aan het kampvuur smaakt gewoonweg beter na een dag survivallen. We bevelen aan om een tocht te boeken bij een specialist in survival namelijk: activeoutdoorevents. Maar in principe iedere camping in de Ardennen organiseert wel survival of kan je daarbij helpen.

Outdoor Sport

De eerder genoemde activiteiten kan je natuurlijk ook los doen. Je hoeft daarvoor niet per se een survival tocht te boeken. Verder zijn de Ardennen een geweldige bestemming voor hiking, fietsen, kanovaren. Voor alle outdoor liefhebbers is er wel wat wils. Erg populair op dit moment zijn MTB arrangementen, zoals beschrijven op deze website. Het houdt in dat je alleen maar op hoeft te dagen. Je fiets staat al klaar. En eten en accommodatie worden iedere dag voor je verzorgd. Ideaal voor een weekendje lekker fietsen zonder zorgen.