benodigdheden voor het beginnen met hardlopen

Een van de voordelen van hardlopen is de grote variatie aan activiteiten waarvoor je kunt trainen. zo is er ook een enorm aanbod aan producten waarin je kunt investeren. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele essentiële dingen die alle hardlopers zouden moeten overwegen om te kopen. Hier zijn enkele van de producten die meestal specifiek voor vrouwen zijn, maar niet uitsluitend.

Sport bh

Dit is een product waarvan je de juiste variant soms moeilijk gevonden krijgt. Het is gemakkelijker om een variant te vinden niet zo goed uitpakt. Volgens onderzoekers draagt ​​ongeveer 80% van de vrouwen inderdaad een verkeerde sportbeha. Je moet goed nadenken over een goede ondersteuning bij het kiezen van de beste sport bh en kies er een die niet irriteert of over je borsten wrijft. Je zoekt naar een goede pasvorm, maar niet zo strak dat het moeilijk is om te ademen. Een goede sportbeha zou de beweging van de borsten met ongeveer 60% moeten verminderen en die ondersteuning heb je echt nodig. Je wilt de ligamenten van de borsten niet te veel strekken, anders wordt verslapping op een later tijdstip een probleem. En vergeet niet dat de elasticiteit begint af te nemen na 60-75 wasbeurten, dat is het moment wanneer je hem moet vervangen. Je zou het ook zo kunnen bekijken: elke 6-12 maanden de bh vervangen.

IJzersupplement

Vrouwen zijn meer vatbaar voor ijzertekort dan mannen, simpelweg vanwege de biologie. Menstruatie is een sleutelfactor, net als een dieet dat ofwel te weinig ijzer bevat of vol zit met voedsel dat de ijzerabsorptie remt. Studies hebben aangetoond dat 1 op de 10 mannelijke- en 4 op de 10 vrouwelijke hardlopers vatbaar zijn voor het tekort, maar het goede nieuws is dat er een oplossing is. Het is mogelijk om dit te compenseren met een gezond ijzerrijk dieet, een supplement zal ook voldoende zijn.

Sporthorloge

Voor iedereen die zijn of haar hardlopen wil verbeteren of zich aan een strak trainingsplan wil houden, is een horloge essentieel. Niemand suggereert dat je je hardloopleven met militaire precisie moet leiden, maar een horloge, dat ook GPS heeft, zal je zeker helpen bij het tempo van specifieke sessies en het tellen van calorieën en het volgen van je vetverbranding. Bovendien raak je niet verdwaald en kun je ook je afstanden bijhouden.

Zonnebril

Dit is het hele jaar door een essentieel onderdeel van de uitrusting. Of het nu gaat om het blokkeren van schadelijke en verblindende UV-stralen tijdens de zomer, of om je te beschermen tegen een koude winterwind, zonnebrillen maken een verschil voor je loopcomfort en prestaties.

Goede schoenen

Last but not least zijn natuurlijk goede loopschoenen. Laat je goed informeren door een specialist voordat je de juiste hardloopschoenen koopt die aansluiten bij jouw specifieke wensen.