Veilig kamperen met een BHV’er

Soms heb je een beetje motivatie nodig om er op uit te gaan. Het organiseren en inpakken van je spullen kan zelfs hardcore kampeerders ervan weerhouden om erop uit te trekken. Je moet namelijk aan best veel zaken denken. Dit is echter zeker de moeite waard!

Weer een worden met de natuur

Buiten zijn gaat niet alleen om het in een nieuwe omgeving zijn. Het gaat juist om het waarderen van de prachtige natuur en om het respecteren van de wereld om ons heen. Als je gaat kamperen, wordt je hier bewust van en kom je vaak prachtige dingen tegen die je nooit meer vergeet!

Even weg uit het normale leven

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om afgeleid te raken dan nu. Het mobiele internettijdperk en het drukke, zakelijke leven hebben de overhand genomen. Als je gaat camperen, ben je er écht even tussenuit. Laat je iPad lekker thuis en denk even niet meer aan je sociale media. Je hoeft maar 1 ding te doen: genieten! Het is heerlijk om de rust even op te zoeken en alleen maar natuurlijke geluiden te horen.

Tijd met je gezin

Natuurlijk breng je thuis ook tijd door met je gezin, maar dat is toch anders dan dat je dit tijdens het kamperen ervaart. Je hebt namelijk geen afleidingen en alleen elkaar en daardoor breng je pas écht tijd door met je gezin. Je kunt je op elkaar focussen en samen van alles ondernemen. Dat maakt het werkelijk een onvergetelijke tijd!

Doe het veilig!

Zo zijn er nog veel andere redenen waarom je juist zou moeten gaan kamperen. Er is vaak één ding waar geen of weinig rekening mee wordt gehouden: veiligheid. Er kan natuurlijk alles gebeuren tijdens het kamperen. Daarom is het erg handig als je iemand bij je hebt die weet wat hij of zij moet doen in geval van nood.

Neem een BHV’er mee!

Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) heeft ervaring met bepaalde gezondheidsincidenten en is getraind om te hulp te schieten wanneer dat nodig is. Tijdens het camperen kun je ook gewond raken of onwel worden en dan is het fijn dat je iemand bij je hebt die verstand van zaken heeft. Niet onverstandig dus om een BHV’er bij je te hebben!