Alles wat je moet weten over airsoft

Heel wat mensen die er voorheen van hielden om paintball te spelen lijken tegenwoordig de overstap te maken naar airsoft. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat airsoft wordt gespeeld met echte replica’s van wapens. Dit zorgt ervoor dat de algemene setting heel wat realistischer is. Daarnaast is airsoft, zeker bij het gebruik van biologisch afbreekbare munitie heel wat milieuvriendelijker. Wat airsoft nog extra interessant maakt is dat het eigenlijk door iedereen kan worden uitgeoefend. Ben jij ook benieuwd naar wat airsoft spelen nu precies zo interessant maakt en wil je er dan ook bijgevolg graag alles over te weten komen? Dan ben je hier op deze pagina zeker aan het juiste adres!

             Wanneer is airsoft precies ontstaan?

Er wordt wel eens gezegd dat airsoft nog vrij jong is. Toch is het zo dat deze reeds ergens in de jaren ’80 in Japan is uitgevonden. Het duurde echter enige tijd voordat het ook naar andere landen kwam en daar werd toegestaan. In het bijzonder het gebruik van 1:1 replica’s was iets waar overheden zich nog wel eens zorgen over maakten. Tegenwoordig lijken die zorgen nagenoeg volledig van de baan, niet in het minst omdat er verschillende maatregelen voor werden genomen. Bij airsoft replica’s die worden geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten dient er bijvoorbeeld een oranje markering te worden aangebracht. Alleen op deze manier is het voor omstaanders immers duidelijk dat het gaat om een airsoft replica.

             Wat heb je nodig om airsoft te kunnen spelen?

Voordat je kan beginnen met airsoft spelen zal je kunnen vaststellen dat je verschillende spullen ter beschikking dient te hebben. In eerste instantie is er natuurlijk het replica wapen. Indien je voor het eerst speelt of wanneer je bijvoorbeeld gewoon even gezellig één keer met de vrienden airsoft gaat spelen is de kans groot dat je deze replica gewoon zal huren. Ben je echter van plan om regelmatig airsoft te spelen en / of wil je deelnemen aan wedstrijden? In dat geval zal je op een zeker ogenblik zelf je eigen replica in huis willen halen. Vergeet bovendien uiteraard ook niet om de nodige BB’s (balletjes van ongeveer 6mm) te kopen. Deze heb je namelijk nodig wanneer je het airsoft spelen wil oefenen. Hou bovendien ook altijd rekening met de verschillende veiligheidsartikelen waar je nood aan hebt. Het gaat hierbij dan onder meer om handschoenen, een helm en een veiligheidsbril.

             Hoe verloopt een spelletje airsoft?

Bovenstaande brengt ons bij de vraag hoe het spelen van een spelletje airsoft nu precies verloopt. Dit is sterk afhankelijk van het gekozen speltype. Er wordt nogal vaak gedacht dat het er bij airsoft gewoon om gaat om elkaar zo snel mogelijk neer te kunnen schieten, maar dat is zeker niet altijd juist. Uiteraard is het mogelijk om een spelletje Deathmatch of Team Deathmatch te spelen, maar wat ook te denken van andere mogelijkheden zoals Capture the Flag? In dit geval draait het helemaal niet om elkaar zo snel mogelijk neerschieten, maar is het belangrijk om de vlag van de tegenstander te bemachtigen en deze naar je eigen kamp te kunnen brengen. Andere mogelijke speltypes bij airsoft zijn onder meer Speedball en Enduro en Close Quarters Combat. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het spelen van airsoft is op tal van verschillende manieren mogelijk.