Wat maakt Italië nu zo’n mooi vakantieland?

Culinair genieten, warme zonnestralen en rijk aan cultuur, alles wat nodig is voor een leuke vakantie. Dit kunt u dan ook allemaal vinden in het gastvrije Italië! Italië kent vele streken, maar waar in Italië moet u nou zijn? En wat valt er te eten? In deze blog lees je er alles over. Kan je niet wachten en wil je direct jouw koffers pakken? Zoek nu de goedkoopste pakketreizen naar Italië en wie weet vlieg jij nog dit jaar naar dit prachtige land.

De mooiste gebieden in Italië

Echte modeliefhebbers kunnen uitstekend terecht in Milaan. Milaan is namelijk dé designerstad en in de gouden vierhoek (Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia en Via della Spiga) bevinden zich de grote ontwerpers.

Bent u meer opzoek naar de prachtige natuur, de wijngaarden en de kust? Dat is Toscane een aanrader. Breng een bezoekje aan de chianti streek, deze staat bekent om zijn uitgestrekte wijngaarden en mooie heuvellandschap. In Toscane staat ook de toren van Pisa, die elk jaar weer vele bezoekers trekt. Deze toren staat scheef en vele mensen maken een foto waarop het lijkt dat ze de toren omduwen.

In Rome komen cultuur liefhebbers goed aan hun trekken, het is namelijk dé stad van de kunst, cultuur, geschiedenis en architectuur. Het meest bekende is wel het oude Amfitheater, oftewel Colosseum. Ook Vaticaanstad trekt jaarlijks vele bezoekers. Hier kunt u onder andere Sint Pietersplein bezoeken waar de schitterende Sint Pietersbasiliek (katholieke kerk) staat.

Mocht u nogmaals Rome willen bezoeken dan moet u nog wel even langs de Trevi-fontein om een muntje te werpen. Men gelooft dat je dan ooit weer terug zal keren naar Rome.

Lekker eten en drinken

Eten is een belangrijk aspect in Italië en men besteed dan ook veel tijd in de keuken om elke dag opnieuw een culinair hoogstandje te serveren. Alles wordt vers bereid waardoor de smaak meer tot zijn recht komt. Overal in Italië kunt u genieten van het lekkere eten, maar let wel op! In sommige restaurants kan het eten ‘normaaltjes’ smaken en duur zijn. Probeer daarom zo veel mogelijk de lokale restaurantjes op te zoeken, hiervoor hoeft u alleen een paar zijstraatjes in te lopen. Het eten is hier overheerlijk en betaalbaar!

Er zijn natuurlijk een aantal typische Italiaanse producten, zoals de pasta. Maar in tegenstelling tot Nederland word deze pasta niet als hoofdgerecht maar eerder als voorgerecht gegeten. Ook is pizza typisch Italiaans. In Italië worden er wel strenge eisen gesteld aan de pizza, men accepteert er geen slappe hap. Als heerlijk dessert bent u hier ook op de juiste plaats, want ijs maken is zeker iets wat de Italianen kunnen! Er zijn zoveel smaken dat het lastig is een keuze te maken.

Vergeet dus niet om een muntje te gooien in de Trevi-fontein, het echte Italiaanse ijs te proeven en een flesje echte olijfolie mee te nemen! Fijne reis.